Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování
07.04.2021
Příručka je určena podnikatelům z oblasti veřejného stravování, státní správě a neziskovým
i dalším zainteresovaným subjektům, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnuje poznatky tříletého výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování RedPot, kterého se účastnilo TC AV ČR spolu s partnery a který byl podpořen z Programu ÉTA Technologické agentury ČR v letech 2018-2020.
Projekt jako jeden z prvních mapoval plýtvání potravinami v provozech veřejného stravování v ČR a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad
v každodenní praxi provozů jídelen a restaurací s rychlou obsluhou. Tato doporučení jsou
v deseti bodech názorně zpracována do praktického plakátu. Viz přílohy.