Webinář na téma bezpečnosti potravin
05.11.2020
Dne 4. listopadu 2020 uspořádala Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace (CZELO) společně s Litevskou styčnou kanceláří pro výzkum a vývoj v Bruselu (LINO) webinář „Food Safety – What is the role of research and innovation?”.
Hlavním cílem akce bylo diskutovat roli výzkumu a inovací při plnění cílů Evropské komise
a cílů udržitelného rozvoje OSN v oblasti bezpečnosti potravin, adaptace na změny klimatu
a zlepšování tolerance plodin a hospodářských zvířat vůči stresu, suchu a povodním.
Během akce vystoupili zástupci Evropského inovačního a technologického institutu (EIT), Společného výzkumného střediska EK (JRC) jakož i výzkumníci z různých členských zemí. Akce se zúčastnilo přes 50 účastníků.
O průběhu webináře podrobněji informuje kancelář CZELO na svém webu zde.
Program akce pro informaci uvádíme ještě zde a prezentace jednotlivých řečníků naleznete níže: