Webinář na téma bezpečnosti potravin
Typ akce: | seminář |
---|---|
Kdy: | 04.11.2020 |
Kde: | online |
Detailní informace:
Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace (CZELO) vás společně s Litevskou styčnou kanceláří#### pro výzkum a vývoj (LINO)
v Bruselu srdečně zve na webinář „Food Safety – What is the role of research and innovation?”, který se uskuteční online dne
4. listopadu 2020.
Hlavním cílem akce je diskutovat roli výzkumu a inovací při plnění cílů Evropské komise a cílů udržitelného rozvoje OSN
v oblasti bezpečnosti potravin, adaptace na změny klimatu a zlepšování tolerance plodin a hospodářských zvířat vůči stresu, suchu
a povodním. Rovněž bude projednána úloha Společného výzkumného střediska (JRC) při stimulaci inovací a ochrany spotřebitelů a občanů spolu s rolí Evropského inovačního a technologického institutu (EIT) pro potraviny. Za Českou republiku na akci vystoupí Dalibor Húska z Ústavu chemie a biochemie Mendlovy univerzity v Brně. Webinář propojí výzkumné pracovníky, inovátory a zástupce průmyslu a umožní jim vyměnit si a sdílet své zkušenosti a výsledky výzkumu.
Registrace je k dispozici přes odkaz níže, předběžná pozvánka je k dispozici zde.